neděle 1. dubna 2012

Krátce z domova i ze světa

Další týden v tahu a i přesto, že jsem nepořídil žádné nové fotky, stalo se několik důležitých událostí:

Již svými třemi mikrovýpravami na packraftu se mi podařilo zasáhnout do prudce se rozvíjející evropské packraftové scény! Zmínka o Kachním blogu se objevila na blogu Marca a Svena z Německa. Odkaz je tady. Marc se zmínil o tom, že jsem packraft dostal ve stejný den, kdy se nám narodil Lukáš a že oba vážili zhruba stejně.

O víkendu se konalo předposlední bazénování Grónského klubu v Krumlově. Zřejmě vlivem pučícího jara, klesá účast, nicméně stálice jako Kásestry, Honza s Helenkou opět dorazily. K tomu dlouho již neviděný Brčko, který byl na vodě zjevně zaskočen tím, že se eskimování dá i pozapomenout :-). Nakonec ještě Zdenda a Petr, který ovšem řešil technické problémy a tak do dění na vodní hladině nezasáhl. Po eskimování proběhlo v klubovně vítání nových eskimáčků - Lukáš celému Grónskému klubu ze srdce děkuje za nové sáňky a krásné přání.

Neděli jsme ukončili s Honzou pracovně. Po minulém výpadku, kdy nám takřka vprostřed práce došla fešná oranžová strhávačka, jsme objednali novou. Tentokrát je prudce elegantní, lehce průhledná a bílá. Pracuje se s ní trochu jinak, ale ani po dlouhé debatě, kdy došlo na argumenty podpořené házením dřevěných špalků a litím zbyvšího epoxidu na hlavu protistrany, nejsme schopni říct, která je lepší. Každopádně máme zalaminované "všechny čtyři strany lodě" - tedy oba dva díly (dno a palubu) z obou stran (zvenku i zevnitř). Teď hledíme s obavami do další fáze, laminace límce kokpitu a deklů do komor. To bude něco!